Nagyon egyszerűen elkészíthető ebéd vagy vacsora. Egy fárasztó nap után, ha nincs kedved főzni, akkor ez egy tökéletes választás lehet. Nem igényel sok előkészületet, és sok mosatlan edénnyel sem jár. :)
Elkészítési idő: 20 perc az előkészület, és 60 percig fő az étel // Költség: kb. 1100 Ft
Hozzávalók (3 adag:)
- 0,6 kg csirkemáj
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 1 db piros kaliforniai paprika
- 2 db paradicsom
- 4 karika erős zöldpaprika
- csipet só
- 1 teáskanál bors
- 2 teáskanál majoránna
- 2 teáskanál pirospaprika
- 1 nagy kanál mangalicazsír
- 1 teáskanál csípős paprikakrém
- 6 db újburgonya
- 2 db szívsaláta
Elkészítés:
1. A vöröshagymát, a kaliforniai paprikát és a paradicsomot felaprítom, a hagymát dinsztelem a zsíron. Amikor pirulni kezd ráteszem a paprikát és a paradicsomot, kis vízzel felöntöm, valószínűleg többször kell majd vizet adni hozzá, addig amíg megpuhul a paprika. A krumplit beteszem a sütőbe egy alufóliával lefedett tepsiben, egy kis vizet öntök a krumplik alá. Kb. 20 perc alatt a krumpli elkészül. Hagyom a sütőben pihenni.
2. Ha megpuhult a paprika, ráteszem a megtisztított és feldarabolt májat, felöntöm vízzel és hozzáadom a fűszereket, kivéve a sót. Azt a legvégén.
3. Amíg a máj készül, összevágom a salátát és elkészítem a levét. Ha kész beteszem a hűtőbe, hogy hideg legyen, amikor tálaljuk.
4. Én 3x öntöttem fel vízzel a májat, kb. 35 percig főztem amíg megpuhult és pörkölt állaga lett.