Azért szeretem ezt főzni vacsorára, mert viszonylag gyorsan megvan, egyszerű, és nagyon finom. Második alkalommal amikor készítettem, jobban rá tudtam tűzni a bacon-t a húsra, szóval jól megtudtam pirítani, szerintem úgy finomabb. A zöldséges köretet bolondíthatjátok bármilyen zöldséggel ami éppen a kezetekbe akad és szeretitek. :)
Zöldségágy
- 2 közepes db vöröshagyma
- 5 közepes db tv paprika
- 5 közepes db paradicsom
- 10 db zöldspárga
- 15 dkg csípős kolbász
- 1 teáskanál csípős paprikakrém
- 1 teáskanál paprikakrém
- 3 ek fűszerpaprika
- 1 teáskanál só
- 1 ek római kömény
- 3 ek napraforgóolaj
- 1 dl víz
Sertésszűz
- 0.5 kg sertésszűz (ebből nekem 11 db mignon lett)
- 11 szelet bacon
Elkészítés
Zöldségágy
- Felaprítjuk a vöröshagymát, olajon dinszteljük. Közben felszeletjük a paprikát, paradicsomot, spárgát. A hagymát egy kis vízzel fel szoktam önteni egyszer, és utána hagyom kicsit megpirulni.
- Amikor a hagyma kész, rátesszük a felaprított zöldségeket és fűszereket. Jól összekeverjük, a vizet ráöntjük. Közepes hőfokon puhára főzzük.
- Ha megpuhultak a zöldségek, beletesszük a kolbászt. 5-10 perc alatt készre főzzük.
Sertésszűz
- A sertésszüzet megtisztítjuk, leszedjük róla a hártyát. Utána kétujjnyi vastag mignon-okra szeleteljük.
- Ha a hús szobahőmérsékletű, akkor körbetekerjük a bacont, és fogpiszkálóval rögzítjük, hogy ne essen majd le róla a sütésnél. Félbe célszerű törni a fogpiszkálót, és úgy bele szúrni a húsba, hogy le tudjuk a végén pirítani a bacont minden oldalánál.
- Kb. 5 percig sütjük őket, ebben már a bacon pirítás is benne van. 1,5 percig sütjük magas hőfokon az egyik oldalát, megfordítjuk, és 1 percig sütjük a másik oldalt is, szép pirultak lesznek. Utána fordítjuk a húsokat, hogy a szélén a bacon is megpiruljon. Max. 5 percig süssük, szép rózsaszínű lesz a hús belseje.