Mostanában rá vagyok kattanva erre a zöldséges köretre, szóval, elég sokszor készítem el. Most csirkemell volt hozzá. Ebből az adagból szerintem hárman tudtok jól lakni.
Zöldségágy
- 2 közepes db vöröshagyma
- 5 közepes db tv paprika
- 5 közepes db paradicsom
- 10 db zöldspárga
- 15 dkg csípős kolbász
- 1 teáskanál csípős paprikakrém
- 1 teáskanál paprikakrém
- 3 ek fűszerpaprika
- 1 teáskanál só
- 1 ek római kömény
- 3 ek kókuszzsír
- 1 dl víz
Csirkemell
- 0,9 kg csirkemell
- só
- bors
- 2 ek kókuszzsír
Elkészítés
Zöldségágy
- Felaprítjuk a vöröshagymát, utána dinszteljük. Közben felszeletjük a paprikát, paradicsomot, spárgát. A hagymát egy kis vízzel fel szoktam önteni egyszer, és utána hagyom kicsit megpirulni.
- Amikor a hagyma kész, rátesszük a felaprított zöldségeket és fűszereket. Jól összekeverjük, a vizet ráöntjük. Közepes hőfokon puhára főzzük.
- Ha megpuhultak a zöldségek, beletesszük a kolbászt. 5-10 perc alatt készre főzzük.
Csirkemell
- A csirkemellet ujjnyi vastag szeletekre vágom, sózom és borsozom, utána hirtelen kisütöm, nem szabad sokáig, hogy ne száradjon ki.
Amikor kész van a zöldségágy, és kész vagyunk a csirkemellel, előveszünk egy tepsit (Az enyém ekkora: 30x23x5 cm). A zöldség felét bele tesszük a tepsibe, erre a csirkemelleket, nekem ez a mennyiség pont annyi lett ami elfért a tepsiben. A maradék zöldséget ráöntjük a tetejére. A sütőben még összesütjük 15 percig 220 fokon.